Favourites Place

Nieuws
Informatie
Pony's FP
Dekhengst
Verkoop
Opmerkingen + Adres- gegevens
 

 

Home

Informatie is te bevragen bij;

Cindy Groen

tel : 0629327631

email: subliem@newforest.nl

 

 

 

De New Forest pony:

 

De New Forest (NF) pony wint in Nederland snel aan populariteit, zowel bij de kinderen als ook bij volwassenen. Dit komt voornamelijk doordat de pony’s een erg makkelijk karakter hebben, ze zijn rustig en worden niet snel “heet”. Door dit super karakter zijn ze erg geschikt voor kinderen om  lekker mee te rijden en mee om te tuttelen. Wel zie je steeds meer NF pony’s die op top niveau meedraaien in verschillende facetten van de pony sport. Zo lopen er een aantal vierspan pony’s in de top mee, ook andere aanspaningen zie je steeds meer. Denk bijvoorbeeld aan Dino de legendarische NF pony die verschillende kampioenschappen aangespannen gewonnen heeft. Op de laatste pony kampioenschappen EK liep in zowel in de dressuur als in het springen NF pony’s mee. Dit alles samengevat is de NF pony een pony die  iedereen gigantisch veel plezier kan geven.

 

New Forest pony’s zijn sobere pony’s in Engeland lopen nog steeds kuddes NF pony in het wild. In Nederland zie je dat niet, maar dat sobere kan je wel terug vinden in de kilograms voor die een NF pony nodig heeft. Hierdoor is het ook een zuinige pony die niet veel nodig heeft om het goed te doen. Bijna alle kleuren komen voor, behalve palomino en bont dat is niet toegestaan een vlek van minimaal 5 cm. is al te veel. Veel wit aan de benen is ook niet toegestaan, schimmels zijn wel toegestaan.

 

De NF pony’s zijn ondergebracht in het New Forest stamboek. Als je zelf een NF pony bezit en in bezit van het papier kan je meedoen aan keuringen die het stamboek organiseert. De pony’s worden in twee groepen onderverdeeld, de kleine maat NF pony en de grote maat NF pony. Een kleine maat pony mag niet groter zijn als 1.37 meter, boven deze stokmaat wordt het een grote maat pony. NF pony’s mogen niet groter zijn als 1.48 meter, dan wordt de pony niet geregistreerd. Mocht je een pony hebben die groter is als 1.48 met een stamboekpapier is er niets aan de hand dan is de pony al opgenomen. Mocht je nog geen stamboekpapier erbij hebben wordt de pony niet meer in het stamboek opgenomen, maar dit is niet zo ernstig want voor de sport is zo’n E-pony een veel gevraagde pony. Voor keuringsdata houden we u op de hoogte en mochten er vragen zijn over wat dan ook, bel of mail gerust wij vinden het erg leuk om erover te praten.

 

 

 

WWW.NewForest.NL